Προγράμματα

  • Εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής

Για την αποτελεσματική βελτίωση της φυσικής κατάστασης, του μεταβολισμού, τη διατήρηση και αύξηση της άλιπης σωματικής μάζας και τη μείωση του σωματικού λίπους.

 

Για την άσκηση    

    Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του ατόμου συνταγογραφείται εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής, προσαρμόζοντας κατάλληλα το είδος, τη συχνότητα, την ένταση και την ποσότητα της σωματικής άσκησης. Η βελτίωση της καρδιαγγειακής ευρωστίας, της μυϊκής ευρωστίας, της κινητικότητας και ευκαμψίας, καθώς και της σωματικής σύστασης αποτελούν στόχοι του εξειδικευμένου προγράμματος σωματικής άσκησης. Ειδικότερα για τους αθλητές προσδιορίζονται με ακρίβεια ακόμη και οι ζώνες προπόνησης.

 

    ΔΕΙΓΜΑ (Μη αθλητές)...    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ.pdf (388027)

      ΔΕΙΓΜΑ (Αθλητές)...    ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣ.pdf (241467)

    

Για τη Διατροφή    

    Η διατήρηση των βασικών φυσιολογικών λειτουργιών του σώματος, η διαδικασία της πέψης και του μεταβολισμού της προσλαμβανομένης τροφής και η φυσική δραστηριότητα δαπανούν ποσά ενέργειας. Για να διατηρείται η σωματική μάζα σε κανονικά επίπεδα, τα ποσά αυτά ενέργειας θα πρέπει να επαναπροσλαμβάνονται μέσω της τροφής (ενεργειακό ισοζύγιο). Στην περίπτωση που η δαπανόμενη ενέργεια είναι μικρότερη από την προσλαμβανόμενη (θετικό ισοζύγιο) έχουμε αύξηση της σωματικής μάζας, ενώ μείωση στην αντίθετη περίπτωση (αρνητικό ισοζύγιο).

    Ωστόσο, για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, η διατροφή δεν θα πρέπει να έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα της τροφής και το σύνολο των θερμίδων που μέσω αυτής προσλαμβάνονται, αλλά και με τη ποιότητα αυτής.  Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεϊνες, τα λίπη, οι βιταμίνες, τα ανόργανα στοιχεία και το νερό θα πρέπει να προσλαμβάνονται συστηματικά από τη διατροφή μας και μάλιστα σε αναλογίες που η κατάσταση της υγείας και το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας του ατόμου προκαθορίζει.

    Στο εργαστήριό μας, μετά τον έμμεσο θερμιδομετρικό έλεγχο και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας, τις ενεργειακές απαιτήσεις της φυσικής δραστηριότητας/αθλητικής προπόνησης και βέβαια τις διατροφικές προτιμήσεις του ενδιαφερομένου, μπορούμε να συνθέσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής που να πληροί ποσοτικά και ποιοτικά τις ανάγκες του.

 

ΔΕΙΓΜΑ (Εβδομαδιαίο)...     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.pdf (320934)